Over ons

Oprichting
Gereedschapsslijperij Merlier werd in 1991 opgericht door precisieslijper John Merlier. Na een 15 tal jaren actief te zijn geweest als werknemer in de slijp-branche zette hij in 1991 de stap een eigen zaak te beginnen. Met een paar nieuwe en gebruikte slijpmachines kon hij in een klein atelier de slijperij huisvesten.

Vooral kennis er ervaring zorgden ervoor dat op korte termijn een heus klantenbestand werd opgebouwd. In de loop der jaren is met dat klantenbestand ook het produktenassortiment zodanig uitgebreid dat er moest uitgekeken worden naar een grotere locatie. Snijgereedschappen, houtbewerkingsmachines, zowel groot als klein behoren vandaag tot het productengamma.

Vandaag
Vandaag is Merlier BVBA, met meer dan 30 jaar ervaring, de specialist op het vlak van slijpen van gereedschappen voor verschillende sectoren (hout-alu-pvc-metaal-textiel-horeca…) Deze firma beschikt niet alleen over een eigen slijperij, je kan er ook terecht voor al je aankopen van snijgereedschappen en machines. Met trots kunnen we vandaag onze klanten het topmerk FESTOOL aanbieden, waar we sinds 2005 officieel dealer van zijn geworden.

Voor iedereen
Of je nu een eenmanszaak hebt of een bedrijf met 100 werknemers, of je nu schrijnwerker bent, houthandelaar, meubelfabrikant, interieurbouwer, metaalbewerker… Je kan steeds rekenen op een gedegen service.

Nieuw bedrijfsgebouw sinds 2008

In januari 2008 werd het gloednieuw bedrijfsgebouw in gebruik genomen gelegen in de Esserstraat 18 te Zwevegem (Kortrijk). Door de groei van het bedrijf en de uitbreiding van het gamma (houtbewerkingsmachines) moest uitgekeken worden naar een ruimer gebouw. De beslissing viel om een compleet nieuw
bedrijfsgebouw te bouwen met burelen, slijperij en toonzaal voor machines.

BIJKOMEND GEBOUW vanaf januari 2020

Eind 2019 werd het aanpalend gebouw bijgekocht (Esserstraat 20). In het pand werd een compleet nieuwe slijperij gehuisvest. Het reeds bestaande pand Esserstraa 18) werd volledig vernieuwd en omgebouwd naar een aangename showroom waar klanten kunnen ontvangen worden. Het gamma houtbewerkingsmachines wordt hierdoor nog verder uitgebouwd.

Leer merlier slijperij kennen

Wil je graag meer ontdekken over de werking van Merlier Slijperij? Bekijk onze onderstaande bedrijfsvideo en ontdek wat wij jou te bieden hebben!

Video afspelen over merlier luchtfoto
[]